30.03.2020 tarihinde uzaktan öğretim yoluyla verilmesine başlanan Tıp Fakültemiz 1. sınıf öğrencilerimizin teorik ortak zorunlu dersleri dışında kalan tüm teorik dersleri için 1-5. sınıf öğrencilerimiz 06.04.2020 tarihi itibariyle uzaktan öğretim sürecine başlamıştır. Üniversitemizde yer alan 10 derslik uzaktan öğretim için kullanılan Microsoft Teams program alt yapısı ile donatılmıştır. Fakültemizde kadrolu bulunan öğretim üyelerimiz ile kurum dışı görevlendirilen öğretim üyelerimiz Dekanlık tarafından ilan edilen haftalık ders programları çerçevesinde ve belirtilen ders saatlerinde, kendileri için hazırlanan dersliklerde veya kurum dışından senkron olarak derslerini gerçekleştirmiştir. Derslerini senkron olarak gerçekleştiremeyen öğretim üyelerimiz ise, derslerini video kaydına alarak sisteme yüklemiş ve dersler asenkron olarak gerçekleştirilmiştir. Bu yöntemde, uzaktan yapılamayan uygulamalı dersler ile hasta başı eğitimler kapsam dışı tutulmuştur. Fakültemizde 30 Nisan 2020 tarihine kadar seçmeli derslerde 92 saat senkron ve 14 saat asenkron, zorunlu derslerde 449 saat senkron ve 62 saat asenkron olmak üzere toplamda 541 (%87.7) saat senkron ve 76 (%12.3) saat asenkron olmak üzere 617 saat uzaktan öğretim dersi gerçekleştirilmiştir.
Fakültemizde 6 Nisan 2020 tarihinden bugüne sınav uygulaması yapılmamıştır. Seçmeli derslere ait ara sınavların; ödev, sunum, vb. şeklinde yapılması planlanmıştır.
Tıp Fakültesi Uzaktan Öğretim Program Koordinatörleri tarafından Microsoft Teams Programı Kullanım Kılavuzu hazırlanmış olup tüm öğretim elemanlarımıza e-mail yoluyla iletilmiş ve kurumsal web sitesine yüklenmiştir.
Üniversitemiz web sayfasında öğretim elemanları için uzaktan eğitimde kullanılacak olan “Microsoft Teams Programı Kullanma Eğitimi Videosu” ile online eğitim verilmiştir.
Microsoft Teams Programı Kullanma Eğitimi duyurusu ile eğitim videoları tüm öğretim elemanlarının elektronik postalarına gönderilerek bilgilendirme yapılmıştır.
Tıp Fakültesi öğrencilerine uzaktan öğretim süreci ile ilgili bilgilendirme ve destek çalışmaları, web sitesi aracılığı ile, SMS yoluyla, sınıf temsilcileri ile iletişime geçilerek, Dekanlık, bilgi işlem personeli ve Uzaktan Öğretim Program Koordinatörleri tarafından yapılmıştır.
Üniversitemiz web sayfasında öğrencilerimiz için “Uzaktan Eğitime Giriş” ve “Uzaktan Eğitim Derse Katılma” ile ilgili eğitim videosu ile online eğitim verilmiştir.
Öğrencilerimizin uzaktan eğitimlerine destek olmak amacıyla ücretsiz 4 GB internet kullanımı sağlanmış ve duyurusu yapılmıştır.
Üniversitemiz web sayfasında öğrencilerimiz için Koronavirüs sekmesi açılmış olup, alt sekmelerinde bulunan
“Son Dakika”,
“Sıkça Sorulan Sorular”,
“Koruyucu Önlemler”,
“Covid-19 Rehberi”
Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın güncel bilgileri ışığında güncellenmektedir.
Fakültemiz bünyesinde tüm teorik dersler senkron online eğitimler olarak devam etmektedir.
Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde derslerin ara sınavları online teorik sınav ve ödev şeklinde yapılması planlanmıştır.
Üniversitemiz web sayfasında öğretim elemanları için uzaktan eğitimde kullanılacak olan “Microsoft Teams Programı Kullanma Eğitimi Videosu” ile online eğitim videosu yayınlanmıştır.
Microsoft Teams Programı Kullanma Eğitimi duyurusu ile eğitim videoları tüm öğretim elemanlarının elektronik postalarına gönderilerek bilgilendirme yapılmıştır.
Üniversitemiz bilgilendirme monitörlerinde ve web sayfasında coronavirüs ile ilgili bilgiler yer almakta ve sayfamız devamlı olarak güncellenerek bilgiler paylaşılmaktadır.
Üniversite web sayfasında öğrenciler için uzaktan eğitim bilgilendirme duyurusu yapılmıştır.
Öğrenci temsilcilerine sınıfların whatsapp gruplarından duyurular iletilmektedir.
Üniversite web sayfasında öğrencilerimiz için uzaktan eğitimde kullanılacak olan Microsoft Teams Programı Kullanma Eğitimi Duyurusu yapılmıştır.
Öğrencilerimizin uzaktan eğitimlerine destek olmak amacıyla ücretsiz 4 GB internet kullanımı sağlanmış ve duyurusu yapılmıştır.
Üniversitemiz web sayfasında öğrencilerimiz için coronavirüs ile ilgili bilgiler yer almakta ve sayfamız devamlı olarak güncellenerek bilgiler paylaşılmaktadır.
“Son Dakika”,
“Sıkça Sorulan Sorular”,
“Koruyucu Önlemler”,
“Covid-19 Rehberi”
Dünya Sağlık Örgütü
T.C. Sağlık Bakanlığı
- 11 Mart 2020 / 13 Mart 2020 tarihleri arasında Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Hadiye DEMİRBAKAN tarafından “Yeni Koronavirüs (Sars-CoV-2)” hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı.
- 16 Mart 2020 / 20 Mart 2020 tarihleri arasında hastane ve üniversite akademik ve idari personele sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak gruplar halinde Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Hadiye DEMİRBAKAN ve Arş. Gör. Dr. İpek KÜLEKÇİ KOÇER tarafından “Yeni Koronavirüs (Sars-CoV-2) Korunma Yöntemleri” hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı.
- Dr. Öğr. Üyesi Hadiye DEMİRBAKAN ile “Yeni Koronavirüs (Sars-CoV-2) Korunma Yöntemleri” eğitim videosu çekimi yapıldı.Videoyu izlemek için tıklayınız
- Prof. Dr. Necdet AYTAÇ; “Panik Yok Tedbir Var” 21 Nisan 2020, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü instagram canlı yayın
- Prof. Dr. Mehmet YILMAZ; “Covid-19 Pandemi Sürecinin Toplumsal Etkileri” 02 Mayıs 2020, Doctor Club canlı yayın
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak mart ayından itibaren bölüm toplantılarını Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilmektedir. Tüm toplantılar kayıt altına alınmaktadır.
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin ERGUN sosyal medya üzerinden(instagram); 30 nisan 2020 tarihinde fizyoterapistlere yönelik 'egzersiz ilaçtır' konulu canlı yayına katılmış covid 19 sonrası fizyoterapi uygulamalarına yönelik güncel bilgiler paylaşılmıştır.
- Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1.,2.,3. ve 4. Sınıf temsilcileri ile yapılan toplantılar Microsoft Teams Programı ile uzaktan yapılmaktadır.
Fakültemiz Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. E. İlker SAYGILI ve Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer ÇETİN aşağıda adları geçen çok merkezli çalışmalarını yayınlanmak üzere hazırlayıp bilimsel dergilere göndermişlerdir. Yayın başlıkları;
- In- Silico Analysis of Algal Phlorotannins’ Effects on SARS CoV-2-Spike /TMPRSS2 and SARS CoV-2-RBD /ACE2 Interactions.
- In- Silico Analysis of Algal Phycocyanine’ Effects on SARS CoV-2-Spike /TMPRSS2 and SARS CoV-2-RBD /ACE2 Interactions.
Öğrencilerimize Uzman Psikoloğumuzdan Psikolojik destek veriyoruz. Görüşmeler OBS sistemi üzerinden randevu talebi oluşturarak online terapi şeklinde Skype ile yapılmaktadır.
Skype adresi: gozdekiratli@gmail.com
- Salgın sonrası öğretim faaliyetlerinin alışılmış normlarına döneceği düşünüldüğünde, salgın sırasında yürütülen uzaktan öğretim faaliyetleri çerçevesinde verilmiş olan teorik derslerden, öğrenci ve öğretim elemanı geribildirimleri göz önüne alınarak gerekli olduğu düşünülenlerinin takvim elverdiğince hızlı tekrarı ile birlikte uygulamalı derslerin ve sınavların yaz döneminde başlayacak olası yüz yüze eğitim sürecinde yürütülmesi planlanmıştır.
- Yaz dönemi yüz yüze eğitim döneminin başlamasının gecikmesi olasılığının belirmesi durumunda uygulamalı derslerin ön hazırlığının kılavuz niteliğindeki dijital dokümanlarının 1-3. sınıflarda öğrenciler ile paylaşılması suretiyle tamamlanması; aksamış olan 4-5. sınıflardaki staj uygulamalı eğitimlerin bir bölümünün yine dijital dokümanlar eşliğinde yapılacak olgu tartışmaları ile uzaktan eğitim yoluyla verilmesi düşünülmektedir. Bu durumda 1. ve 2. sınıflarda birebir yerine getirilemeyen 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılındaki uygulamaların bir sonraki akademik yıl içindeki diğer ders kurulları programları içine yerleştirilerek tamamlatılması, aynı planlamanın 3. sınıftan 4. sınıfa geçmeye hak kazanan öğrenciler için yeni akademik yılın başlangıcında 4. sınıf eğitim programlarının başlangıcındaki bir haftalık kısa bir sürede gerçekleştirilmesi öngörülmüştür. Uzaktan öğretim yoluyla yapılan olgu tartışmaları dışında 4. ve 5. sınıflardaki program kazanımlarına yönelik uygulamaların ise er ya da geç mutlaka birebir yapılması arzu edilmektedir.
- 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılındaki uzaktan eğitim ile tamamlanmamış ölçme ve değerlendirme süreçlerinin, salgının uzaması olasılığıyla planlandığı gibi yaz dönemindeki olası yüz yüze eğitim sürecinde yapılamaması durumunda sadece uzaktan öğretim yoluyla verilmiş eğitimin ölçme ve değerlendirmesinin online çözümlerle yapılması düşünülmektedir.
- Öğrencilere ve öğretim elemanlarına çeşitli memnuniyet anketleri uygulanarak uzaktan eğitimin verimliliği hakkında ne düşündükleri sorgulanabilir.
- Memnuniyet Anketleri, üniversitemizin tüm öğrencilerine göre Üniversitemizin Akademik Değerlendirme Birimi tarafından uygulanabilir.
- Eğitim kalitesinin düşmediği konusunda öğrenci ve öğretim elemanlarının hemfikir olduğu belirli dersler salgın sonrası dönemde de uzaktan yürütülebilir.
- Ders Değerlendirme Anketleri, ara sınav, ödev geribildirimleri ve memnuniyet anketleri birlikte değerlendirilerek eğitim kalitesi ölçülebilir.
- Eğitim kalitesi ve verimliliği uzaktan eğitim döneminde düşen dersler için salgın sonrasında ne gibi uygulamalar ile telafiler yapılabileceği üzerinde çalışabilir.
- Ders programları, uzaktan eğitim döneminde verimliliği düşen derslerin telafilerini yapabilecek şekilde düzenlenebilir.
- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü covid 19 pandemisi sonrasında pulmoner rehabilitasyon ünitemizde, bölgemiz ve çevre iller için ihtiyacı olan tüm kişilere pulmoner rehabilitasyon planlanmaktadır.